Predictief onderhoud Predictief onderhoud

Thermografie

De temperatuur gemeten op uw machines is een belangrijke parameter bij het bepalen van de conditie ervan. Vergelijk het gerust met een kind dat koorts heeft: ook daar duidt een hogere temperatuur erop dat er iets schort. Onze diagnosetechnieken zijn echter zo gedetailleerd dat ze meteen ook achterhalen waar het probleem zich bevindt. 

Thermografische camerabeelden

Onze thermografische camera geeft een uiterst gedetailleerde visuele voorstelling van de warmtetoestand van uw machines en uw installatie.

Thermografische camerabeelden voor predictief onderhoud

Veel toepassingsmogelijkheden

Thermografie is bijzonder nuttig in een hele reeks industriƫle toepassingen:

  • Controle van de schakelkamer - Slecht bevestigde of overbelaste elektrische verbindingen en schakelingen worden snel warm. Onze thermografische camera brengt die defecten haarscherp in beeld. Zo vermijdt u productieverlies of, veel erger, brand.
  • Controle van gebouwen - Als we onze thermografische camera op uw gebouwen richten, brengen we nog veel meer zaken aan het licht: warmteverlies, koudebruggen, vochtproblemen, lekdetectie ... Met onze diagnose bespaart u dus op hoge energiefacturen.
  • Controle van machines - Thermografie is een uitstekende aanvulling op trillingsmetingen om defecten in kaart te brengen. Isolatiefouten, slecht werkende lagers of reductiekasten, versleten transportbanden, ... ze zijn allemaal haarscherp zichtbaar op onze warmtebeelden. Bekijk de case "thermografie op hoogspanningsmotoren"
  • Controle van installaties - Ook in een algemene productieomgeving heeft thermografie eindeloos veel toepassingen: controle van warmteverdelingen over koelers, vervuiling/verstopping van installatiedelen, controle van isolatie op leidingen, tanks, ... Door onze uitgebreide kennis en ervaring in uiteenlopende productieomgevingen slagen we erin mee te denken op maat en zo uw installatie te optimaliseren.
Thermografie bij industrieel onderhoudThermografie bij industrieel onderhoud

Bekijk enkele cases over Predictief onderhoud