Predictief onderhoud Predictief onderhoud

Conditiebewaking voor glijlagers

Glijlagers gedragen zich anders dan andere onderdelen van uw machines. Klassieke trillingsmetingen op het lagerhuis zijn vaak onvoldoende om eventuele afwijkingen te registreren. Het is veel correcter om de asbeweging van de machine zelf te bestuderen. Doorgaans wordt de trillingsinformatie aangereikt via vast gemonteerde verplaatsingsopnemers of Eddy Current Probes.

Continu-meting

Sommige machines met glijlagers (compressoren en turbines) hebben een heel belangrijke functie binnen een bedrijfsmatige productieomgeving. De hoge onderhoudskost en de kost van productieverlies van dergelijk materiaal laat toe dat er intelligente data-analysesystemen kunnen gebruikt worden om de conditie van uw machine te bepalen. Dit kan gaan van trending van globale trillingsniveaus tot aparte PC/server datalogging systemen.

Continue meting van glijlagersContinue meting van glijlagers

Periodieke metingen

Soms volstaat een eenmalige meting van uw glijlagers en hebt u geen nood aan permanente monitoring. Dan gebruiken we een mobiel meetsysteem (Adre/sxp) dat we snel kunnen installeren - ideaal voor troubleshooting, routinematige metingen en start-up/shut-down metingen.

Periodieke metingen bij machines

Bekijk enkele cases over Predictief onderhoud