Predictief onderhoud Predictief onderhoud

Starten met condition monitoring 

Om te bepalen of condition monitoring voor u van toepassing is, is vaak 1 kernvraag belangrijk: Hoe groot is het gevolg bij plots uitvallen van een machine? (revisietijd, productiekost, gevolgschade, overuren…) Bij het starten van conditiebewaking rijzen er steeds veel vragen zoals

  • Welke parameters meten? 
  • Welke technieken gebruiken? 
  • Hoe vaak metingen uitvoeren? 
  • Op welke machines meten?
  • ... 

Selectie machines en bijhorende technieken 

In de eerste plaats komen natuurlijk de kritische machines, machines met dure wisselstukken, machines met lange revisietijd,… Per type machine en functie van de machine dient er een bepaling te gebeuren van de gebruikte techniek en de intervaltijden. Wij kunnen u hierbij assisteren, de juiste techniek op de juiste plaats zal u veel tijd en geld besparen. 

Selectie meetapparatuur en meetpunten 

Een correcte repeteerbare meting is van vitaal belang om de data later te kunnen analyseren. Op de markt is de keuze in sensoren, transmitters, omvormmodules, meetsystemen,… bijna eindeloos. Wij selecteren voor uw meetcampagne de correcte benodigdheden en zoeken de beste oplossing.

Meten en analyseren 

Bij het meten en analyseren zijn er diverse samenwerkingen mogelijk. Uitvoering van het ganse pakket tot ondersteuning bij analyse. Gezien de grote mogelijkheden op dit vlak, neem contact op met ons. Wij zoeken voor uw situatie de gepaste oplossing.

Condition Monitoring

Bekijk enkele cases over Predictief onderhoud