ACD’er Lukasz wint Safety Award

posted on 30/06/2017 [News]

Op Werelddag Veiligheid mocht onze werknemer Lukasz Michalowski een persoonlijke Safety Award in ontvangst nemen bij Total Raffinaderij Antwerpen. Hij ontving deze erkenning omdat hij een productlek ontdekte aan een roerwerk en zijn eigen werkzaamheden stopte om de relevante personen op de hoogte te brengen van deze gevaarlijke situatie.

Total Raffinaderij Antwerpen prijst Lukasz omdat hij door zijn opmerkzaamheid en kordate handeling een potentieel gevaarlijke situatie met bodemverontreiniging heeft kunnen vermijden. 

Binnen het Total platform Antwerpen is veiligheid uiteraard een vaste waarde. In het continu verbeterproces om het niveau van de veiligheid te blijven verhogen, zijn zij in 2013 gestart met het veiligheidscultuurplan. Veiligheid is immers een taak van iedereen! Een van de onderdelen van het veiligheidscultuurplan is het consequentiebeleid dat zich richt op het gedrag van mensen. Er wordt zowel op de aanmoedigende kant als de ontmoedigende kant gewerkt. Elke medewerker kan een collega-medewerker of een collega van een contractorfirma voordragen voor een positieve of negatieve waardering.  

ACD is uiteraard trots op Lukasz en zijn collega’s. Want het moet gezegd, het veiligheidsbewuste gedrag van het ganse ACD-team op Total Raffinaderij Antwerpen werkt aanstekelijk! Zij zijn een mooi voorbeeld voor de anderen.  

Lukasz zelf is natuurlijk opgetogen met deze blijk van erkenning, maar vindt dat hij gedaan heeft wat hij moest doen. “Ik geniet wel van dit soort ‘heldenstatus’, maar het was voor mij onmiddellijk duidelijk dat dit echt om een situatie ging die snel actie vroeg. Als kersverse papa heb ik nog meer oog voor veiligheid gekregen. Mijn award heeft dan ook een speciaal plaatsje gekregen thuis naast de foto van mijn dochtertje. Bedankt Total Raffinaderij Antwerpen voor deze mooie blikvanger”.

Lukasz Safety Award
Share